Vertaler-Russisch.nl

Vertaler-Russisch.nl is de site van drs. Jelena Vosmeer-Malysjeva, beëdigd vertaler Russisch, beëdigd vertaler Oekraïens en beëdigd vertaler Wit-Russisch. Het houdt in dat ik bevoegd ben om officiële stukken opgemaakt in deze talen, naar het Nederlands voor de Nederlandse autoriteiten te vertalen en uiteraard de Nederlandse documenten naar deze drie talen te vertalen.

Van welke talen kan ik vertalen?

Ik verzorg vertalingen Russisch – Nederlands, Nederlands – Russisch, Oekraïens – Nederlands, Nederlands – Oekraïens, Wit-Russisch – Nederlands en Nederlands – Wit-Russisch.

Vanaf 1996 werk ik als zelfstandig, professioneel, beëdigd vertaler Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch en Nederlands. Bovendien ben ik beëdigd tolk Russisch. Sinds die tijd heb ik een brede klantenkring opgebouwd: diverse bedrijven, overheidsinstanties, vertaalbureaus en particuliere klanten maken regelmatig gebruik van mijn diensten. De mening van mijn klanten over Vertaler Russisch.nl kunt u hier vinden.

Hoe ben ik een vertaler geworden?

Ik ben geboren en getogen in Moskou, Rusland, en Russisch is mijn moedertaal. Na zoveel jaren in Nederland te hebben gewoond, beheers ik het Nederlands op near-native niveau. In Rusland heb ik Econometrie gestudeerd en enkele jaren als computerprogrammeuse gewerkt maar het was mijn roeping niet. Daarom heb ik mijn verhuizing naar Nederland gebruikt om een nieuwe weg in te slaan en van mijn liefde voor de taal mijn beroep te maken: ik heb een universitaire studie Slavistiek afgerond met als specialisatie Slavische talen en letterkunde.

Vertaler of tolk zijn houdt echter meer in dan alleen je talen kunnen spreken en schrijven. Als het zo makkelijk was, zou Google-vertalen of een andere vertaalmachine het gauw van vertalers overnemen. Vertaler is een vak dat een goede algemene ontwikkeling met bijbehorende opleiding, veel nascholing en kennis van talen en culturen vereist. En om een beëdigde vertaling te mogen maken moet je bovendien officieel geregistreerd zijn in het Register van beëdigde tolken en vertalers.

Als professioneel vertaler werk ik voortdurend aan het uitbreiden en verdiepen van mijn kennis en heb ik diverse Post-HBO opleidingen en cursussen gevolgd.

Wilt u meer weten over mijn loopbaan als tolk Russisch en vertaler Russisch, Oekraïens en Wit-Russisch? Hier kunt u cv vertaler Russisch Nederlands inzien.

Vertalersorganisaties

Ik ben lid van verscheidene vertalersorganisaties, o.a. de NGTV, SIGV, NUBVETO en RBTV.

Meer informatie over mij vindt u hier.